Στην Πιερία, οι λάτρεις του πολιτισμού θα κάνουν ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο.

Η Πιερία αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες με έντονο αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Συγκεντρώνει έναν πλούτο ευρημάτων, που εκτείνονται από το Νεολιθικό Οικισμό Μακρυγιάλου, το Αρχαίο Δίον, και την Αρχαία Πύδνα έως το Κάστρο του Πλαταμώνα.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο εκτίθενται τα ευρήματα των ανασκαφών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συλλογή γλυπτών των ελληνιστικών και των ρωμαϊκών χρόνων. Μια σειρά από Μοναστήρια και Εκκλησίες μαρτυρούν επίσης τη μακραίωνη ιστορία του νομού.

Η Πιερία είναι επίσης πατρίδα του Ορφέα, των Πιερίδων και των Μουσών. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται το Φεστιβάλ Ολύμπου στο αρχαίο θέατρο του Δίου και αποτελεί το κορυφαίο καλοκαιρινό γεγονός της περιοχής.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ της μουσικής και του θεάτρου το οποίο χρονολογείται πριν από περίπου 2.300 χρόνια. Το φεστιβάλ ξεκινά τον Ιούλιο και διαρκεί έως τα τέλη Αυγούστου και περιλαμβάνει θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, μουσικές συναυλίες, αρχαιολογικές ομιλίες, φιλοσοφικοί περίπατοι και εκθέσεις, με στόχο να προσφέρει στον τοπικό πληθυσμό αλλά και στους τουρίστες, πολιτιστική ψυχαγωγία και να προωθήσει την επαφή μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Το φεστιβάλ υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Δήμο Δίου καθώς και από τις τοπικές αρχές της Πιερίας.

Παρακαλώ πατήστε εδώ για να ανακαλύψετε τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος στο διαδραστικό μας χάρτη.