Τοποθεσία & Σημεία Ενδιαφέροντος

Το Κομβικό Σημείο

Ο Πλαταμώνας βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του Ολύμπου, μόλις μία ώρα οδικώς από τη Θεσσαλονίκη (105χλμ) και 40 λεπτά από τη Λάρισα (43χλμ). Το αεροδρόμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη απέχει 135χλμ ή περίπου 80 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Κατά μήκος των καταπράσινων δέντρων της Πιερικής ακτής, θα βρείτε ατελείωτες μικρές και μεγάλες παραλίες με καταγάλανα νερά και αμμώδεις ακτές! Μερικές από τα πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Σκοτίνα, οι Νέοι Πόροι, ο Παντελεήμονας και ο Πλαταμώνας, όπου και βρίσκεται το Diverso Platamon.

Ορόσημό του Πλαταμώνα είναι το βυζαντινό κάστρο του 13ου αιώνα, χτισμένο στρατηγικά ενδιάμεσα από τους νομούς Θεσσαλίας και Μακεδονίας βορειότερα της Κοιλάδας των Τεμπών. Το τουριστικό χωριό του Πλαταμώνα είναι γνωστό για τις απέραντες βραχώδεις ακτές και την πανέμορφη θέα στον Όλυμπο από τη μία πλευρά και στο Αιγαίο από την άλλη, ενώ θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Πλαταμώνας διαθέτει και μια υπέροχη μαρίνα που παρέχει περισσότερες από 90 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής έως 25 μέτρα καθώς και δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και megayachts.

Με πληθυσμό περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους το χειμώνα και έως 120.000 το καλοκαίρι, ο Πλαταμώνας συνδέεται με την Κατερίνη, την πρωτεύουσα της Πιερίας, και τη Λάρισα μέσω λεωφορειακών και σιδηροδρομικών συγκοινωνιακών γραμμών.

Το Diverso Cruiser & η μαρίνα του Πλαταμώνα δίνουν τη δυνατότητα για ημερήσιες εκδρομές, θαλάσσια σπορ, ψάρεμα και καταδύσεις, ενώ αποτελεί την αφετηρία για εκδρομές στη μεγάλη ορεινή φύση, αλλά για μεγαλύτερες εκδρομές στη Χαλκιδική, στα νησιά των Σποράδων (Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο κ.λπ.) και στο βόρειο Αιγαίο.